Coaching

VODENJE ZA DOSEGANJE CILJEV

Vodenje za doseganje ciljev je edini pravi smisel vodenja. Pri tem je pomemben razvoj kompetentnosti, karizmatičnosti in gradnja učinkovitih odnosov. Cilji so pomembni, vendar je pot do uresničitve ciljev še bolj pomembna. Na tej poti lahko delamo stvari, ki nas vodijo k ciljem ali pa stvari, ki nas oddaljujejo od ciljev.

Naučili se boste ocenjevati in pretehtavati vašo učinkovitost na poti do ciljev ter na podlagi tega sprejemati bolj učinkovite ukrepe. V sklopu vodenja za doseganje ciljev se boste naučili kako razviti karizmatičnost in čustveno inteligenco. Naučili se boste videti različne perspektive in razumeti zakaj ljudje v isti situaciji reagiramo različno. Predvsem pa boste bolje spoznali samega sebe v vlogi vodje in kje so še vaše priložnosti za razvoj.

UPRAVLJANJE S TALENTI

Osnova za coaching na temo upravljanje s talenti je psihometrično testiranje. Orodje Talent Developer IMDE prikaže razvojne ukrepe v primerjavi z vrhunskimi vodji ali strokovnjaki na primerljivih področjih. Pridobili boste najboljše osnove za usmerjen razvoj pravih kompetenc, ki so potrebne, da boste na svojem delovnem mestu razvili talente na najvišjo možno raven.
Ko so pravi ljudje na pravih mestih se zmanjša tveganje, da sodelavci ob prvih težavah želijo kar zapustiti podjetje.

UČINKOVITO KOMUNICIRANJE

Učinkovito komuniciranje – sposobnost sporazumevanja je bistvena za učinkovito delo in življenje. V situaciji, ko ne razumemo ali ko nismo razumljeni, ne moremo uspešno delovati in smo nesrečni. Pride lahko do konflikov in tako se znajdemo v primežu, ko ne vemo, kako naprej.

Šele, ko razumemo sebe in svoj način komunikacije, lahko začenjamo razumeti druge in njihov način komunikacije. Povežemo se z njihovim komunikacijskim kanalom in se tako začenjamo slišati in razumeti.

Naučili se boste prepoznati svoj komunikacijski kanal in kateri so še drugi načini učinkovitega komuniciranja. Naučili se boste pogledati na zadevo iz različnih perspektiv in z različnimi očali. Naučili se boste, da so besede pri komunikaciji le manjši del sporazumevanja. Naučili se boste, da nas vse ženejo drugačni notranji poganjalci in vrednote. To pa se nato na vidnem obzorju odraža kot specifičen način učinkovitega komuniciranja.

KADROVSKO SVETOVANJE

Vodenje kadrovske službe je danes zelo zahtevno, zato je kadrovsko svetovanje vedno dobrodošlo. Soočamo se z nenehnimi spremembami in velikimi pričakovanji. Da smo temu lahko kos, moramo nenehno skrbeti za psihofizično kondicijo. To pomeni biti sposobni dlje časa učinkovito delati pod pritiskom, ob tem sprejemati pametne odločitve, skrbeti za podporo in razvoj kadrovin ter vpeljevati sodobne in učinkovite kadrovske procese.

Pridobili boste veliko znanj izkušenega kadrovika. S premišljenim kadrovskim svetovanjem vam pomagamo na poti vaše kadrovske kariere.